9 Nisan 2012 Pazartesi

Öylesine bir yazı..

Hayat ne garip!
Hiç beklemediğim anda, hiç beklemediğim bir şehirde buldum kendimi. Olmamam gereken zamanlarda fazlasıyla yalnız kaldım. Yapmamam gerekenleri yaptım bazen. Evet, fazlasıyla dert açtım bazen de başıma. Hataların haddi hiç olmadı bende. Ve üstesinden yine tek başıma geldim.
Kuralmış gibi aşık olmam da beklemediğim zaman dilimlerine tekabül etti hep. Ve insanlara göre genelde tarzım olmayan birilerine aşık oldum ben. İnsanın nasıl tarzı olurdu ki zaten böyle bir konuda? Uzun boylu, yakışıklı, zengin bir "zibidi" beni son model arabasıyla mı mutlu edebilirdi? Yoksa inebilir miydi kalbimin derinliklerine? Ya da  herşeyi iki bacak arasına yeğlemek daha çok işine gelmez miydi?
Aradığım fazlasıyla sıradan, basit bir mutluluktu belki. Ama bunu görebilmekti mesele..
Hayatta peri masalları gibi mutlu aşk yok maalesef..Kusursuz bir aşk hiç yok. Hangi insanoğlu kusursuzdu ki aşkı da kusursuz olsun? Önemli olan hatalarıyla sevmek değil mi karşındakini? Sonuçta hatalardır insanı olgunlaştıran. Önemli olansa tüm bunları beraber aşabilmektir. Sımsıkı tutarak sevdiğinin elini..
Emin olduğum bir şey varsa o da çıkarsızca yürütüyorsan bir ilişkiyi şöyle yada böyle mutlaka yüzü gülüyor insanın..

3 yorum:

  1. Haklısın.. İnsan bazen sade,sıradan,temiz bir mutluluk arıyor.. Bana kalırsa garip olan hayat değil biz insanlar.. Çok doğal,samimi olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Meral Okay'ın kend eşi Yaman Okay hakkındaki aşk tanımı;
    "“Bir gün evi düzenlerken fark ettim. Bir de baktım ki, benden çok Yaman'ın eşyaları var... Küçük küçük poşetlerle sızmıştı. Aşk bir sızma halidir... Yaman o kadar temiz bir adamdı ki ona kızamazdınız. Bir o kadar da yiğitti. Ben derdim ki; bu adam ne zaman yorulacak! Meğer acelesi varmış...Her şeyi o kadar yoğun, hızlı ve coşkulu yaşıyor ve yaşatıyordu ki büyüleyici bir şeydi bu. Ben köşeleri çok olan bir insandım. Yaman beni eğitti... Aşk kendinden vazgeçme halidir, kendi benliğini ezmeden 'biz' olabilme halidir... İnsan egosu denetlenmesi en güç şeydir. Bunu ancak aşk becerebilir, sadece aşk ile üstünden atlayabilirsiniz...”"
    Allah rahmet eylesin. :(
    link: http://cm.ntvmsnbc.com/dl/meralokay/index.html

    YanıtlaSil